vineri, 23 septembrie 2016

Ce este Bitcoin



  Bitcoin este o moneda virtuala denumita si moneda digitala si se bazeaza pe criptografie si algoritmi matematici tocmai pentru a nu permite falsificarea sumelor si urmarirea utilizatorilor. Marele avantaj al bitcoin este ca nu poate fi controlat de nimeni. Bitcoin-ul este obtinut prin minare, adica rezolvarea unor ecuati prin care sunt generati bani noi.

  Termenul de bitcoin a aparut in 2008 iar despre creatorul sau nu se stie decat ca se numeste Satoshi Nakamoto, nu se stie daca este o singura persoana sau un grup de persoane.

Cei care au bitcoin ii stocheaza in portofele digitale "wallet" care se pot gasi in cloud sau pe computerul personal. Acest portofel este ca un cont bancar ce le permite user-ilor sa primeasca sau sa trimita Bitcoin, dar sa si plateasca pentru servicii.

In Romania Bitcoin-ul a inceput sa fie folosit tot mai mult exista chiar si ATM-uri care convertesc Bitcoin-ii din wallet in lei, exista chiar si anunturi de vanzari masini si case care sunt cotate in Bitcoin.

Mai departe vom invata cum ne putem crea un portofel digital dar si cum putem castiga bitcoin gratis fara a plati un leu pentru ei!

Un comentariu:

  1. salutari tuturor va provoc sa folositi metzin nu este nevoie sa intrati la fiecare ora pe metzi primiti 100 de ghs pentru inregistrare pe care sa ii puneti sa va mineze bitcoin eu leam incercat pe toate dar metzin este unul din cele mai bune pentru cei care sunteti interesati acesati linkul meu https://metizer.com/?ref=1ukccb

    RăspundețiȘtergere